Dit modebegrip is lastig te onderscheiden | Fashionchick

2022-08-27 17:20:17 By : Mr. Victor Gao

Haute couture, pied-de-poule, ton-sur-ton, het blijft verbazingwekkend hoeveel begrippen er zijn in de modewereld. En net wanneer we denken ze onder de knie te hebben, blijkt er een andere term te zijn dat net iets anders betekent, maar er wel veel op lijkt. We hebben het over streetstyle versus street fashion, en leggen je graag uit waarom deze begrippen niet hetzelfde zijn. 

Letterlijk vertaald betekent street fashion straatmode en dat is ook precies wat het is. Mode die we tegenkomen op straat, maar ook die op straat is bedacht, zonder dat er een designer of stylist aan te pas is gekomen. Met name in de modefotografie wordt dit begrip veel gebruikt. Denk aan de foto’s van genodigden onderweg naar een modeshow. Deze outfits zijn niet te koppelen aan één bepaalde stijl, maar verschillen per look. Veel voorkomend is de combinatie van designeritems met vintage, gebaseerd op de laatste trends, want het moet natuurlijk wel het fotograferen waard zijn. 

Onlemily Life Highwaist Cropped Tie-dye Straight Fit Jeans Dames Blauw

Streetstyle gaat over straatstijl. En in tegenstelling tot street fashion, draait streetstyle wel degelijk om een bepaalde stijl. Meestal een persoonlijke stijl, waar skate style, vintage style en hiphop style toebehoren, of een andere stijl waar jij je eigen draai aan hebt gegeven. Streetstyleliefhebbers identificeren zich vaak met één bepaalde stijl of icoon. 

Overhemdjurk - Wit - Dames

New Balance Benelux | New Balance

Last but not least, wat zijn dan de leukste trends op het gebied van streetstyle en -fashion? In de straten zien we voornamelijk opvallende looks. Denk aan oversized pakken, het liefst felgekleurd, opvallende prints en heel veel colorblocking - het combineren van kleuren die eigenlijk met elkaar vloeken. Streetstyle kan per land verschillend zijn. Voor Nederland geldt vaak een oversized skaterachtige look met merken als Vans, Levi’s, HUF, Nike en Stussy. Bekijk je de Japanse streetstyle, dan hoort de anime-look ook tot dit begrip. Het is en blijven veelzijdige begrippen!

Dit streetwear-label dragen we deze zomer

Een uitleg van de grootste modetrends van dit moment

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook Kleed je als S10 tijdens de finale van het songfestival Fashion Lees ook Statement-items die je wilt dragen in de zon Fashion Lees ook Mooie billen: zó kies je de juiste kontzak Fashion Lees ook Dé tas voor alle tassenliefhebbers Fashion Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Kleed je als S10 tijdens de finale van het songfestival

Statement-items die je wilt dragen in de zon

Mooie billen: zó kies je de juiste kontzak

Dé tas voor alle tassenliefhebbers

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.